Open Webmail Help >> Bijlage(n) toevoegen

Als u wilt kunt u bijlagen toevoegen aan uw email. Een bijlage is een bestand dat verzonden wordt via email waarbij de e-mail applicatie niet goed de inhoud van het bestand kan weergeven. Dit geeft de ontvanger de mogelijkheid om het bestand in een applicatie, anders dan Open Webmail (of welke willekeurige e-mail client de ontvanger(s) dan ook gebruiken) te kunnen openen. De ontvanger moet dan wel beschikken over de juiste software om de bijlage te kunnen openen. Bijlagen kunnen handig zijn om e-mails te sturen met text waarvan de opmaak niet verloren mag gaan. DOC is een populair formaat (Microsoft Word Document of Windows WordPad Document), evenals RTF (Rich Text Format).  Beeld materiaal kan worden gestuurd via e-mail.  Nogmaals, weet zeker dat de ontvanger de juiste software heeft om de bijlage(n) te kunnen bekijken.

Om een bijlagen toe te voegen, klik op "Bladeren", aan op de Bijlage regel. Dit zal een dialoog venster openen waarmee een bestand geselecteerd kan worden om toe te voegen aan de e-mail.  Gebruik dit dialoog venster om het bestand te zoeken dat u wilt bijvoegen in de e-mail.  Als u het bestand gevonden, en geselecteerd, heeft klikt u dan op "Open", en vervolgend op "Voeg toe".  Heeft u geduld terwijl het bestand wordt bijgevoegd, mogelijk dient u enkele seconden of zelfs minuten wachten voordat het bestand toegevoegd. De tijd die u moet wachten is afhankelijk van de grote van het bestand dat u wilt bijvoegen en de snelheid van uw internet verbinding.  Let op dat het bestand alleen is toegevoegd nadat u op de knop "Voeg toe" heeft geklikt. Deze stappen kunnen nogmaals uitgevoerd worden om meerdere bestanden toe te voegen.

Indien een vekeerd bijlage per ongeluk is toegevoegd, klik dan op [Del] om het bestand uit de mail te verwijderen.

<< E-mail bericht samenstellen Spellings controle gebruiken >>

Over Open Webmail Help